Reden #9: “Ik ben niet zo’n prater.”

Ik train organisaties, teams en individuen in gelijkwaardig werken. Iedereen die gelijkwaardig gaat werken, wordt daar blij van. 
 

Nog veel meer mensen beginnen er niet aan. En daar hebben ze hun redenen voor… 

Ik heb 10 redenen op een rij gezet. Lees ze op deze pagina.

 

Deze blog is voor jou als je jezelf niet zo’n prater vindt en jezelf al helemaal geen gespreksleider ziet zijn.

 
 

Introvert

 

Je weet niet beter of er zijn altijd al mensen om je heen die makkelijker praten. Soms vind je ook echt niets ergens van. En vaak bedenk je later pas wat je vind, heeft iemand anders gezegd wat jij eigenlijk wilde zeggen of is het onderwerp al gepasseerd…

 

Wellicht probeer je wel eens inbreng te hebben, maar kom je er niet tussen.

 

Of heb je wel eens een poging gedaan, maar walste er halverwege je verhaal iemand over je heen. Zo heb je geleerd om te zwijgen. Liever stil zijn, dan afgekapt worden. Liever je mond houden, dan overruled worden door een prater uit je team.

 
 

We missen je

 

In (bijna) elk team is minimaal één iemand zoals jij, iemand die je niet hoort. Urenlang vergaderen en de persoon zegt helemaal niks.

 

Als ik dan de procesregels introduceer (o.a. praten in rondes), dan is dat voor iedereen wennen en zeker ook voor de persoon die zelden praat.

 

Een procesregel is ‘dat we doorgaan met rondes tot alles gezegd is.’ Zo gebeurt het vaak dat ‘de stille’ in de eerste rond nog wat overdonderd is, nog niet weet wat hij wil zeggen. Soms in de tweede ronde ook nog niet, maar in het derde rondje komt hij dan met iets.
En zo vaak is het dan zo wijs wat er uit die mond komt! Daar krijg ik altijd een kick van: die wijsheid was altijd verstopt, kon er niet uitkomen, en nu weer ruimte faciliteren kan het er zijn!

 

Ik ben zelf nogal een prater. Ik hou van snelheid: snel denken, snel praten.
Wat heb ik door de methode geleerd van jou te houden. Ik heb je nodig!
Deze methode is zo geweldig, omdat we anders jouw wijsheid, jouw woorden missen.

 

Door deze methode krijg jij de ruimte om na te denken over wat je wil zeggen. En ook krijg je de ruimte om te zeggen wat je wilt zeggen. Niemand mag door je heen praten, iedereen luistert tot je uitgesproken bent.

 

En als je niet zo snel weet wat je wil zeggen, dan wacht je een ronde. We gaan net zo lang door met rondes tot alles gezegd is. 

 

Wij hebben jou nodig, jij hebt de rust en veiligheid van de methode nodig.

 
 

Spannend

 

Vind je het toch nog spannend? Dat geloof ik.
En als we iets spannend vinden, is de neiging van de meeste mensen om te vluchten, de spanning uit de weg te gaan. Op korte termijn lijkt dat een oplossing, maar echt blij word je er ook niet van.

 

Ik vraag je niet om zomaar meer te gaan praten.
Ik vraag je om te zorgen voor genoeg veiligheid om te durven zeggen wat je zo spannend vindt.

 

Geloof me: als we gaan praten volgens de procesregels, dan komt er een moment dat jij je veilig genoeg voelt om ook te zeggen wat je wilt zeggen.
Dan krijg jij de ruimte om te zeggen wat je wilt zeggen én krijg je daarvoor de waardering van je teamgenoten.

 

Het is spannend, dat zal het voorlopig ook wel blijven. Het zal gaan wennen. Zolang je in de veilige structuur blijft.
Je zal niet de eerste zijn die denkt geen prater te zijn, maar dan in die veilige structuur nogal wat te zeggen heeft. Ik lach soms hard met mensen als ze steeds meer de oren van mijn hoofd gaan praten… misschien ben jij toch niet zo’n stille als je zelf denkt 😉

 
 

Ervaring van een klant

 

Graag deel ik een review van een klant. Een introverte man die voor de training twijfelde om dezelfde reden als jij…

 

“Ik twijfelde voor de training of ik wel mondig en snel genoeg ben om gesprekleider te kunnen zijn. 

 

Toen ik als tip kreeg om vooraf mee te delen dat ik wat meer tijd nodig heb om mijn woorden te formuleren gaf dat meer rust en meer ruimte om mezelf te kunnen zijn.

 

Door te leren van elkaar en te zien dat iedereen het weer op z’n eigen manier doet ben ik gegroeid in de rol van gespreksleider. Het voelde erg veilig om dit te oefenen in deze setting.” – Ronald

 
 
Wil je anders samenwerken met je collega’s, effectiever en meer in verbinding? Download mijn 5 stappen en ga direct aan de slag.
 
 
Ben je enthousiast over deze blog? Deel het in je netwerk.
Heb je een mening erover, ben je het oneens of heb je een aanvulling? Like het bericht of schrijf een commentaar hieronder.
Wil je zorgen voor die veilige structuur om te kunnen zeggen wat jij wilt zeggen? Kijk dan op deze pagina.

No Comments

Post a Comment