IkWij-blog #15: Een goed begin begint bij jezelf

Werk je met mensen en wil je goed voor hen zorgen, hen graag het beste geven van wat je hebt?
Zorg dan eerst goed voor jezelf en je team. Daar worden jij én je client/leerling blijer van!

 

Mijn klanten komen vooral uit de sectoren zorg en onderwijs. Stuk voor stuk zijn het mensen die voor hun vak kiezen omdat ze iets willen betekenen voor een ander. En daar werken ze vaak ontzettend hard voor!

 

Tegelijk (b)lijkt het voor hen vaak lastig om goed voor zichzelf te zorgen. Is het moeilijk op te komen voor eigen wensen en grenzen.

 

En wat loopt het in de teams vaak moeizaam, worden besluiten niet genomen of ze zijn niet helder, zijn er onuitgesproken ergernissen, etcetera.

 

Als we echt goed willen zorgen voor onze clienten, zullen we eerst goed voor onszelf en ons team moeten zorgen. Effectieve en verbindende samenwerking met je collega’s brengt draagkracht, het werken wordt er ‘lichter’ van, meer samen, minder intensief.

 

En als we inclusief onderwijs willen, alle leerlingen mogen er zijn, dan zullen we eerst inclusief met onszelf en ons team om moeten gaan. Ik mag er zijn, mijn collega mag er zijn op zijn ‘compleet andere manier’, samen komen we tot de beste zorg voor onze leerlingen.

 

Een goed begin begint bij jezelf!

 
 
Wil je weten hoe? Download mijn 5 stappen en ga direct aan de slag.
 
 
Ben je enthousiast over deze blog? Deel het in je netwerk.
Heb je een mening erover, ben je het oneens of heb je een aanvulling? Like het bericht of schrijf een commentaar hieronder.
Wil je meer van of over mij lezen? Lees mijn blog of bio.

No Comments

Post a Comment