“Voor mij is de methode een stuk van mijzelf dat ik heel mijn leven al kwijt was. Gelijkwaardigheid in het maken van keuzes, aandacht en ruimte voor iedereen. Wat een verrijking in mijn ondernemingen, mijn gezin én in mijn huwelijk.

 

Ontdek het zelf spelenderwijs en laat je verrassen door hoe je elkaar enorm kan verrijken. Of je nu introvert of extravert, jong of oud, ervaren of onervaren bent in vergaderen, deze methode zou je leven een stuk mooier kunnen maken.”

 

Frans Korpershoek

“Het mooie van de training is dat je gelijk gaat doen wat je leert, wat je aangeleerd krijgt. Eigenlijk ben je gewoon de hele dag aan het doen wat de training je vertelt. Dat vind ik heel leuk. Naar mijn idee beklijft het daardoor heel goed. En maak je zelf tijdens de training al een verandering door. Waardoor het daarna blijvend bij je is, wat je leert.

 

Het is geen training waarvan ik denk ‘het is klaar, die op de plank ligt, het was leuk, ik doe er niets meer mee.’ Dat kan gewoon niet, omdat je door het te doen al die vaardigheid leert.”

 

Christie van Dijken

“Ik zou het iedereen aanbevelen. Ik kan er niet anders van maken.

 

Dit is niet alleen voor leidinggevenden, dat is in mijn ogen een vergissing. Het gaat niet alleen over een betere gespreksleider worden. Het is juist ook voor mensen die in een team zitten en eigenlijk hartstikke onzeker zijn en denken dat ze niets te vertellen hebben. Juist voor hen is dit een goede training om daarin te ontwikkelen. Daarom zou ik dat iedereen gunnen.”

 

Sjanine Hol

In deze training…

 

 • Dag 1 leer je de methode BeterBesluit kennen en toepassen. Een methode voor effectieve en verbindende samenwerking en besluitvorming.
  BeterBesluit is de basis van deze training en gebruiken (en oefenen) we alle trainingsdagen.

 

 • Dag 2 oefenen we Verbindende Communicatie. Een methode die je helpt om beter contact te hebben met jezelf en de mensen om je heen. Om van daaruit effectiever samen te kunnen leven en werken!

 

 • Dag 3 doen we een dagdeel teamcoaching met paarden, het andere dagdeel focussen we weer op BeterBesluit. De teamcoaching met paarden blijkt een verrijking voor de training, omdat 1) het buiten is, in de natuur én met de natuur, 2) het teamrollen snel inzichtelijk maakt en 3) het een krachtige context is om binnen (intentie) en buiten (gedrag) te verbinden. Want dáár wordt jouw leiderschap echt krachtig en effectief: als het van binnenuit komt, als buiten klopt met binnen!
  Heb je niks met paarden of ben je bang voor ze? Het komt goed, wij zorgen dat het veilig blijft en faciliteren een proces waarin iedereen kan leren.

 

 • Dag 4 komt alles bij elkaar en bespreken we hoe je alles door kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als in je team(s).

 

 • Het is als ‘ik ga op vakantie en neem mee…’: Op dag 2 doen we óók BeterBesluit, op dag drie óók BeterBesluit én Verbindende communicatie, etcetera

 

 • “Waarom VIER dagen??” Omdat we kwaliteit willen leveren, omdat we willen dat de training pas echt waarde heeft voor jou/jullie als je er zelf mee aan de slag kunt. En dan is zelfs vier dagen haast te weinig… De theorie is geen ‘rocket-science’, maar om het te gaan doen in de praktijk is nog knap lastig. Deze vier dagen geven je ruimte om het eigen te maken, te oefenen in je eigen praktijk en alles wat lastig blijkt weer te bespreken op de volgende trainingsdag.

 

 • De grootste kracht van de training is dat we de methoden voortdurend doen en dus oefenen. Zodat het steeds meer vanzelf gaat, niet meer een truc is maar een vaardigheid wordt!

 

 • Je haalt het meeste rendement uit de training als je tussen de trainingsdagen al het geleerde oefent in de praktijk én die ervaring weer meeneemt naar de volgende trainingsdag. Juist daarom zit er telkens minimaal 4 weken tussen de trainingsdagen.

 

 • Inclusief twee 1-op-1 coachingsessies (via Skype/Facetime). In deze gesprekken bespreken we alles wat jij nodig hebt om gelijkwaardig leiding te geven aan jezelf én je collega’s!

“Hoe zorg ik ervoor dat er geen aapjes op mijn schouders komen, dat ik niet opgezadeld wordt met het werk van een ander? Dat was één van de dingen waar ik graag mee wilde dealen en dat lukt nu beter en dat vind ik heel fijn.

 

Als je de wijsheid van de groep gebruikt, ga je ook niet denken ‘ík moet dit opknappen.’ Ik heb hier een groep en wij gaan het samen doen.”

 

Carolien de Graaf

“Ik ben voorzitter van een commissie waarin veel gekletst wordt, echt zo’n kakelclub. Daar pas ik het toe en dat vind ik echt heel erg fijn. Er wordt veel door elkaar heen gepraat en het gaat snel off-topic.

 

Door in rondjes te praten geef je ze de tijd om even na te denken in plaats van eruit te knallen wat ze in hun hoofd hebben zitten, en dan ook nog door elkaar heen. Dus het geeft daar veel structuur.”

 

Ronald Vinke

“Adrian kan met enthousiasme, humor en rust de cursisten begeleiden in de training. Hij houdt ervan om te werken met mensen en dat is aan veel dingen te merken.

 

Hij zijn benadering is open en eerlijk. Het maakt hem daarbij niet uit of hij je al jaren kent of dat je net komt binnenwandelen ; de training doe je samen en het doel is om daar voor iedereen het beste uit te halen.”

 

Jan Jaap Wubs

Praktische informatie

 

 

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen

 

 

Duur van de training: 4 dagen van 9.30-16.00 uur (inclusief 1 uur lunch).

 

 

Data: ivm het corona-virus en de bijbehorende maatregelen hebben we deze training uit de agenda gehaald
Kun je (één van) deze data niet? Neem dan contact op met me. Dan proberen we samen met de andere deelnemers nieuwe data te vinden.

 

 

Locatie: In Het Pakhuis, Hemmen (onder Wageningen).

 

 

Accreditatiepunten: 38 PE-punten (Registerplein, zie link voor meer info)
Heb je een andere accreditatie nodig? Neem dan contact op. Wellicht liggen daar kansen voor ons allebei 😉

 

 

Jouw investering: 1590 euro exclusief btw.

Inclusief veel en praktisch materiaal om direct aan de slag te gaan in je eigen team.

Betalen in termijnen mogelijk (max. vier termijnen).

Pakhuis training