IkWij-blog #19: Meer verbinding thuis

Vandaag start de meivakantie.
Als je kinderen hebt is de kans groot dat je de komende tijd meer met je kinderen bent.
 
Mijn blogs richten zich voornamelijk op effectief en verbindend samenwerken in je team of organisatie.
 
Het leuke is dat dezelfde principes ook toepasbaar zijn thuis. En daar hetzelfde effect hebben: meer effectiviteit, meer verbinding.
 
Want elke dag hetzelfde gezeur over schermgebruik, bedtijd, blowen of….
Dan is het veel effectiever om samen een afspraak te maken waar we ons allemaal aan kunnen houden.
 
En altijd weer die strijd met je kids, je kind met z’n sterke wil, je puber die het altijd anders wil…
Dan zul je veel meer verbinding gaan ervaren als je luistert naar elkaar en samen afspraken maakt die iedereen kan en wil dragen!
 
 
Werkt het voor alle leeftijden?
Dat is erg afhankelijk van de kinderen.
Onze drie jongens zijn 10, 6 en 3 jaar oud. Met de oudste kan het erg goed, de middelste brengt nog wel eens bizarre moties in (‘ik wil opgehaald worden door militairen en dan met echte geweren gaan schieten’ 😅), de jongste begint in zijn beurt over een compleet ander onderwerp.
 
En toch betrekken we ze er alledrie in. We willen ze laten merken dat ze een stem hebben, een gelijkwaardige stem.
En hoe ouder ze worden, hoe vaker ze het doen, hoe soepeler het gaat. Hier geldt: volhouden!
Onderwerpen die we bespreken zijn bijv.: zakgeld, bedtijd, schermgebruik, het eten van vanavond, vakantie-bestemming, etcetera…
 
We hebben zelf geen pubers, maar ik kan je mooie verhalen vertellen over ouders en (opstandige) pubers die weer in verbinding komen met elkaar, samen afspraken maken waar iedereen zich aan kan en wil houden.
Want misschien is dit wel júist wat pubers nodig hebben: dat ze gehoord worden, dat er ruimte is voor hun eigen ideeën én dat duidelijk gehoord wordt wat jouw ideeën zijn, waarom jij denkt dat het anders kan of moet (hoewel het soms lijkt van niet, willen die pubers heel graag weten wat ze aan je hebben 😉). Juist in de gelijkwaardigheid, die verbinding, komen jullie tot meer samen. Van weerstand naar samenwerken.
 
 
Wil jij ook graag zo’n verbinding met je kinderen, samen tot besluiten komen die iedereen recht doen? Wil je minder politie zijn en meer samenwerken?
 
Download mijn 5 stappen voor effectief en verbindend samenwerken.
En ga aan de slag!
 
Wil je vaardiger worden, wil je dit goed gaan doen thuis, ben je klaar met het gezeik en wil je fijner samenleven in je gezin? Doe mee aan een training. In de training wordt je toegerust om ook thuis effectief én verbindend tot gedragen besluiten te komen!
 
 
Heb je geen kids?
Doe het dan met je partner of je vrienden.
Ook met hen neem je besluiten en ook daar kan het helpen om te luisteren naar elkaar en te zoeken naar een besluit waar niemand een bezwaar bij heeft.
 
Succes. En veel plezier! 😉
 
Fijne vakantie!
 
 
Ben je enthousiast over deze blog? Deel het in je netwerk.
Heb je een mening erover, ben je het oneens of heb je een aanvulling? Like het bericht of schrijf een commentaar hieronder.
Wil je meer van of over mij lezen? Lees mijn blog of bio.

No Comments

Post a Comment